Ağız Çevresinde yaşlanmanın etkileri nasıldır? Ağız çevresi estetiğinde hangi noktalara dikkat edilir? Ağız çevresi estetiğinde kullanılan yöntemler nelerdir?
Ağız Çevresinde yaşlanmanın etkileri nelerdir?
Ağız çevresinde yaşla birlikte ortaya çıkan sorunlar çene kemiğinin incelmesi ve gerilemesi ile başlar. Kemiğe bağlı olan ve ağız hareketlerini kontrol eden kaslarda tonu kaybı olur, yaşla birlikte cilt altındaki destek yapıların azalması , dolgunluk kaycı da cildin sarkmasına neden olur. Dişlerdeki genetik bozukluklar ve yaşla birlikte ortaya çıkan diş kayıpları özellikle kemiğe bağlı sorunları artırabilir.
Ağız çevresi ile ilgili ne gibi şikayetler olabilir?
Ağız kenarlarının aşağıya doğru yer değiştirmesi,marionette hattı dediğimiz dudak kenarından başlayıp çeneye uzanan çöküntüler, dudakta sarkma,ağız çevresinde çizgiler en çok şikayet edilen durumlardır. Ağız çevresi sorunları genel olarak 40 yaş üstünde belirmeye başlar, sigara içenlerde ağız çevresi kırışıklıkları daha fazla görülse de hatta bu çizgilenmeler için "smoker line" terimi yerleşmiş olsa da pek çok hasta sigara kullanmadığı halde ağız çevresi çizgileri veya sarkmadan şikayetçidir.
Ağız çevresi estetiğinde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Ağız çevresi estetiğinde öncelikle diş yapısı, kemiğin durumu mutlaka incelenmelidir. Kişinin devam eden bir diş tedavisi varsa öncelikle o tedavi tamamlanmalı , kemik ve diş restorasyonu sağlandıktan sonra yumuşak doku estetiğine geçilmelidir. Abartılı uygulamalr değil de minimal uygulama ile güvenli sınırlarda iyi bir etki almak amaçlanmalı, oluşacak görüntünün yüzün tamamı ile uyumlu ve doğal olmasına özen gösterilmelidir.
Ağız çevresinde hangi işlemler uygulanabilir?
Ağız çevresinde botulinum toksin uygulamaları, dolgu uygulamaları, mezoterapi, kimyasal peeling, lazerle gençleştirme gibi ameliyatsız yöntemler tercih edilir. Hastanın yaşı, bulguları, yüzünün genel yaşlanma durumu, diğer bölgeler yapılacak uygulamalara göre tedavide hangi yöntemin kullanılacağı ve nasıl bir yol izleneceğine karar verilir. Tek bir yöntemin tüm sorunları çözmesi genelde mümkün olmamaktadır, farklı teknikler birlikte uygulanarak ağız çevresinde daha iyi estetik bir görünüm sağlanmaya çalışılmaktadır. Cerrahi olarak ise yüz germe, liplift gibi prosedürler ameliyatsız estetikten yarar görme olasılığı az olan daha ileri yaş hastalarda tercih edilir.
Ağız çevresi estetiğinde oluşabilecek riskler nelerdir?
Yapılan işleme göre şişlik, hafif morluk, kızarıklık, kaslara botulinum toksin enjekte edilmişse dudak hareketlerinde geçici sorunlar ortaya çıkabilir. Ortaya çıkabilecek sorunlar genelde geçicidir. Cerrahi işlemler daha komplike olup kanama, enfeksiyon, yara iyileşmesi bozuklukları, asimetri oluşabilir.
https://www.nurgulaltuntas.com/ameliyatsiz-estetik-islemler
Comments